Chat cu Sorinelo

Despicable Me

Un bărbat (Steve Carell) urzeşte nişte planuri diabolice: el vrea, nici mai mult nici mai puţin, să fure luna de pe cer! Dar complicatele lui stratageme sunt date peste cap în momentul în care ajunge, printr-un inexplicabil concurs de împrejurări, să aibă grijă de trei orfani. Prezenţa mogâldeţelor îl va îmbuna pe maleficul nostru protagonist, sau acesta va fi doar încetinit în misiunea lui diabolică?

Scott Pilgrim vs. the World

Scott Pilgrim are o viata trasnet: are 23 de ani, canta intr-o trupa rock, e "intre slujbe", iar prietena lui e o liceanca supersexy. Problemele incep cand lui Scott ii suceste mintile o frumoasa pe nume Ramona, cu care tanarul tare ar mai vrea sa fie, numai ca trebuie sa se lupte cu cei sapte malefici fosti prieteni ai acesteia pentru a-i castiga increderea. Va reusi Scott sa-si infranga rivalii fara ca viata sa i se dea peste cap?

Regia
Edgar Wright
Cu
Michael Cera, Chris Evans
Gen film
* Acţiune
* Aventuri
* Comedie
* Romantic
* Dragoste

Avatarul dupa Oscar

Plauzibil! Catalin Botezatu, cel mai barbat om din Romania

reclama durex

reclama interzisa de cna

sa iasa fum....

Creare site

Degeaba ai un site, daca nu e listat pe prima pagina Google!

Din perspectiva unui om de afaceri sunt doar doua feluri de site-uri web: cele listate pe prima pagina Google, si celelalte.

Cand te gandesti la vastitatea Internetului constati ca exista foarte putine site-uri de succes. Unele au fost gandite pentru Google inca de la creare (site-uri cu adevarat eficiente). Altele au fost modificate dupa creare - site-uri care au costat mai mult dar care in final aduc si ele bani.

Celelalte au alt fel de povesti - de la "copiaza si tu ceva de pe net" pana la dorinta de a rupe gura targului cu vre-o animatie in Flash. Toate au insa ceva in comun - au fost o pierdere de timp si bani.
Tu ce fel de site doresti?

Daca site-ul tau apare pe prima pagina Google la cautarea potrivita va fi vizitat de cei dispusi sa cumpere. Si daca e convingator va face telefonul sa sune.

E o mare diferenta intre a suna dupa clienti si a fi sunat de clienti! Daca ei sunt cei care te cauta vei vinde mai mult, cu mai putina bataie de cap si la un pret mai bun.

Daca esti printre cei ale caror site-uri nu sunt listate de Google pe prima pagina poti sa uiti de Internet. Oamenii tai de vanzari vor incepe ziua de munca cu Pagini Aurii in stanga si cu telefonul in dreapta, incercand sa obtina intalniri. Iar tu te vei intreba daca nu cumva trebuie sa vii cu bani de acasa si luna asta.
Doua lumi la 180 de grade

Intr-una clientul nerabdator cauta pe web cu Google. Te gaseste, cumpara, iti multumeste. Toata lumea e fericita.

In cealalta ne enervam unii pe altii incercand sa ne bagam pe gat produse si servicii de care nu avem nevoie, sau nu acum. Nervi, stress, bani aruncati. Nu functioneaza? N-ai facut destula publicitate.

Secolul XXI e al marketingului de cautare. Multumita zeului Google, care a facut din cautare un proces simplu, universal si gratuit. Pe cei care-l sprijina in aceasta intreprindere ii ajuta la randul lui. Pe ceilalti ii pedepseste.
Un site irezistibil pentru Google si pentru clientii tai

Ce vrea Google de la tine? Sa ai un site focalizat pe subiect, clar si structurat. Paginile sa fie unice - fiecare dintre ele sa spuna ceva util fara sa copieze ceea ce s-a mai spus deja. Fa site-ul pe care ti-ai dori sa-l gasesti chiar tu la cautarea respectiva.

Vrei ca cei ce te gasesc cu Google sa cumpere? Pozitioneaza-te avantajos in raport cu concurenta. Explica-le de ce sunt mai castigati cumparand de la tine. Putini o fac.
Vrei sa fii ca ceilalti?

Gasesti un student care iti face repede si ieftin un site spectaculos, numai "Flash" si animatii. Il incarci pe net si astepti.

Dupa un timp te intrebi de ce nu te suna nimeni, desi toti cunoscutii iti spun ca e "cool". Incerci un alt design. Mai dai niste bani, mai trec niste luni. Degeaba.

Subiectul nu te mai intereseaza. Pentru afacerea ta Internetul nu functioneaza - doar ai incercat, nu?

Fals. Un site pe Internet e ca un ac in carul cu fan. Daca nu e listat pe prima pagina Google, nu exista. Putini se gandesc la asta.
Tu insa nu mai ai nici o scuza.

Daca nu vrei sa arunci niste bani, inca de la creare site-ul tau trebuie gandit pentru Google. In publicitate se spune ca o campanie care aduce venituri cu cativa dolari mai mari decat costurile merita facuta. Un site optimizat pentru Google poate aduce inca din primul an venituri de zeci de ori mai mari decat investitia.

Citeste mai multe despre sistemul complet de promovare pe Google!

Daca inca de la creare site-ul tau este optimizat pentru Google economisesti bani si castigi timp. Actioneaza acum si cauta repede un sediu mai mare!

Site-ul tau pe prima pagina Google

prin legaturi sponsorizate si optimizare la cautare

Un magazin in mijlocul Saharei nu face doi bani.
Nu trece nimeni pe-acolo.

Ai un site frumos? Sofisticat?

Unele site-uri sunt extraordinare. Design rafinat, animatii in Flash...
Ar putea cu usurinta sa castige premii.
Bani aruncati!

Degeaba ai un site daca nu e vizitat. Si degeaba e vizitat daca nu vinde.
La fiecare site profitabil numeri o suta falimentare.

Daca site-ul tau este unul dintre cele o suta, iti poate parea complicat sa transformi infrangerea in victorie. Stii ca e posibil, dar pare complicat sa fii o poveste de succes cand regula e pierderea de bani.
De fapt, e simplu!

Pentru un magazin profitabil in lumea fizica ai nevoie de o locatie cu trafic corespunzator. Si de vanzatori buni, care sa faca din vizitatori, clienti.

Pe Internet e la fel. Reteta succesului consta in trafic plus conversie. Dirijezi trafic calificat catre site, iar acesta converteste vizitatorii in clienti.

Trafic calificat gasesti pe Google - procesul de calificare e insasi interogarea de cautare. Iar conversia presupune ca vizitatorul site-ului sa intreprinda actiunea dorita - sa-ti dea telefon, sa completeze un formular sau sa vina direct la magazin.

Vrei sa fii gasit de cei dispusi sa cumpere acum produsele sau serviciile tale?
Vrei sa vinzi mai mult? Vrei sa vinzi cu mai putin efort?
Ti-ar placea sa vina clientii singuri la tine?
Site-ul tau trebuie sa apara pe prima pagina Google.

Daca lucram impreuna il convingem pe domnul Google sa-ti listeze site-ul pe prima pagina, la acele cautari care genereaza vanzari.

Site-ul tau poate fi listat pe prima pagina Google in urma unei campanii de publicitate contextuala prin legaturi sponsorizate (Google AdWords), si in urma optimizarii site-ului la cautare dupa cuvintele-cheie folosite de clientii tai. Ambele sunt mijloace extrem de puternice de promovare.

In plus, site-ul mai trebuie optimizat pentru conversie - gasita forma optima pentru a-i face pe vizitatori sa actioneze. Cand ai sistemul complet, ai dat lovitura!

Te putem ajuta sa-ti cresti contul din banca si cota de piata.
Mai mult!

Google iti poate aduce pe site vizitatori ce cauta in mod activ produsele sau serviciile tale - nu mai alergi dupa clienti, alearga ei dupa tine.
O schimbare de 180 de grade a procesului tipic de vanzare.

Fa-o si afacerea ta se va transforma radical!

In loc sa te lupti pentru o intalnire acum suna telefonul. Cand cei interesati te cauta din proprie initiativa vinzi mai usor, mai mult si la un pret mai bun.

Indexare site / indexare Google

Ai un site nou creat? Fa-l pe Google sa te bage-n seama!

Constat cu stupoare ca sunt unii pe net care vor bani pentru "inregistrare in peste 1000 de motoare de cautare"!

Oare chiar exista 1000 de motoare de cautare? Poate. Dar daca vrei sa faci afaceri pe Internet exista doar Google care la americani are peste 70% din piata cautarilor pe Internet si creste luna de luna. La noi are practic toata piata. Iar indexarea in Google nu te costa nimic!

Daca ai un site creat de curand si vrei sa-l indexeze Google cauti o pagina de site deja indexata (vizitata de boot-ul Google) si pui un link acolo. In functie de cat de des o viziteaza robotul poti avea o prima pagina din site-ul tau indexata chiar si in cateva ore.

Nu stii unde sa pui linkul? Nici o problema. Cauta cu Google "promovare site" sau "inscrie site" sau "adauga site" si vei gasi zeci de directoare de linkuri gratuite. Inscrie-l in mai multe, preferabil in cele listate de Google pe primele pozitii, si in scurt timp site-ul tau va fi indexat. Iar linkurile te vor ajuta si la promovare (mai multe despre promovare gasesti aici: promovare site).

Desigur, poti folosi si formularul pus la dispozitie de Google pentru inregistrarea site-urilor nou create. In ultima vreme aceasta solutie a devenit destul de rapida si e absolut gratuita. Prima varianta e totusi preferabila atunci cand vrei sa te alegi si cu linkuri utile in promovarea site-ului.

Si acum, daca-mi dai voie, o sa-mi vad de ale mele... Am o mica lista de site-uri create, promovate sau in curs de indexare:

Ai o casa noua sau renovezi bucataria? Iti recomand echipamentele FRANKE. Sunt performante, merita fiecare leut si arata grozav. Intra pe site, studiaza, du-te la showroom si consulta-te cu specialistii. Franke Showroom, showroom Franke in Unirea Shopping Center Bucuresti;

STEAKS - primul Steak House adevarat din Romania. Unele fripturi au ceva special...Restaurante in mall-ul din Cotroceni si in Unirea la etajul 4. Pana sa ajung la ei nu am mai mancat fripturi de vita atat de fragede.

Vrei sa inregistrezi o marca sau un brevet de inventie la OSIM? Iti recomand Cabinet Enpora!

Fara intermediari, fara comision! Apartamente noi in doua blocuri noi din Berceni.

Vrei aparate de aer conditionat pentru apartament, casa sau pentru birou? Pe site-ul www.aer-conditionat.uragan.ro afli rapid ce capacitate de racire iti trebuie, compari ofertele mai multor branduri de renume si le poti comanda telefonic. Sunt livrate si instalate imediat (in Bucuresti si imprejurimi). Site in constructie.

Ok, ai vazut cum se indexeaza un site. Dar crearea unui site, indexarea lui si promovarea prin inscrierea in directoare sunt doar cateva verigi din lantul de marketing. Un lant lung in care fiecare veriga trebuie sa fie perfecta. Taria unui lant, fie el si un sistem de marketing, e limitata de cea mai slaba veriga.

Optimizare site pentru Google

Vrei sa optimizezi site-ul pentru Google? Esti pe drumul cel bun.
Dar nu te grabi - nu orice optimizare aduce clienti.

Cine cauta "camere supraveghere" si cine "camere de supraveghere"? O fi acelasi lucru? Pentru ce expresie sa optimizezi site-ul?

Daca vinzi camere de supraveghere optimizeaza pentru "camere supraveghere". Clientii tai sunt profesionisti care cauta frecvent noutati, detalii tehnice, oferte. Dupa un timp nu mai scriu "de". Comoditatea.

Daca insa instalezi camere de supraveghere optimizeaza site-ul pentru "camere de supravghere". Clienti tai cauta ocazional, si scriu asa cum vorbesc.

Daca vrei sa ai succes pe web trebuie ca site-ul tau sa apara pe prima pagina Google.
Intrebarea e, la ce cautari?

Nu presupune. Cerceteaza. Risti sa te alegi cu un site optimizat pentru ce nu trebuie. Bani aruncati.

Iata ce se intampla dupa o astfel de optimizare. Site-ul tau:
- nu ajunge pe prima pagina - e o cautare prea competitiva. Poti sa incepi cu expresii derivate - de exemplu "optimizare site Google" in loc de "optimizare site". Adaugi pagini si treptat patrunzi si pe piata majora. Iar intre timp faci si ceva bani.
- ajunge pe prima pagina dar, ciudat, nu are vizitatori. Nimeni nu cauta folosind expresia respectiva. Mai bine mai tarziu decat niciodata - fa o cercetare.
- ajunge pe prima pagina si are vizitatori care pleaca imediat. Cautau altceva. Incearca sa patrunzi in mintea cautatorilor. Intreaba-i chiar pe ei!
- ajunge pe prima pagina si are vizitatori care stau dar nu cumpara. Se informeaza. Pastreaza contactul cu ei.
Incepe cu o cercetare

Foloseste Google AdWords - linkurile sponsorizate Google. Afisaza anunturi pe paginile de rezultate si monitorizeaza vizitele pe site. De obicei intr-o luna-doua poti sa tragi niste concluzii. Cand incepi optimizarea site-ului, mergi la sigur.

Pentru monitorizare foloseste Google Analytics. E cel mai complex program de statistici de pe web, si e gratis!
Gandeste site-ul pentru clientii tai

Intr-un final degeaba ai un site vizitat daca nu vinde. Pune-te in locul celor pe care ti-i doresti clienti. Cum ti-ar placea sa fie site-ul? Si de ce ar cumpara de la tine? Nu-i lasa sa ghiceasca, explica-le ce au de castigat.

Un site corect optimizat pentru Google e de fapt un site optimizat pentru clienti. Esti surprins? "Regulile" Google te imping la asta.

Ma ingrozesc cand vad site-uri "optimizate" prin aglomerarea de cuvinte cheie pe toate pozitiile imaginabile. Urmand aceeasi logica pagina asta ar trebui sa contina expresia "optimizare site" de cateva zeci de ori. Nu ti s-ar face greata?
Elimina tot ce este inutil

Ajuta-ti vizitatorii sa se focalizeze pe ce e important. Gandeste-te la fiecare element de pe pagina. E util clientilor tai? Daca nu, scapa de el.

Supune-ti site-ul unui program de fitness astfel incat Google sa-l iubeasca, iar clientii sa stea la coada sa cumpere.
Apuca-te de treaba

"Cine e pe prima pagina Google a dat lovitura. Ceilalti nici nu realizeaza cati bani pierd" (Valeriu Cobaschi, director general Franke Romania).

Mai multi clienti nu inseamna doar profituri mai mari. Cu fiecare client castigat provoci o pierdere concurentei. E asigurarea ta ca vei fi in business si maine.

Clientii de pe prima pagina Google pot fi ai tai. Nu mai ezita; timpul lucreaza pentru tine sau impotriva ta. Actioneaza acum.

Optimizare Google

Optimizare Google - ceea ce trebuie sa stii ca sa nu dai banii degeaba!

E adevarat. Din ce in ce mai des inaintea unei achizitii oamenii cauta cu Google. Si foarte rar trec de primele pagini.

E adevarat. Din mii de site-uri concurente cateva zeci aduna toti clientii.

Un site pe prima pagina Google iti poate aduce clienti fara publicitate in presa, fara ca oamenii de vanzari sa lupte pentru intalniri, fara sa platesti chirie pentru un spatiu bine plasat.
Dar numai daca apare pe prima pagina la cautarile potrivite!

Alege cuvintele nepotrivite si vei vedea:
- site-ul nu ajunge pe prima pagina (concurenta e prea puternica)
- e pe prima pagina dar nu are vizitatori (e o expresie rar folosita in cautari)
- e pe prima pagina, are vizitatori dar acestia pleaca imediat (au fost indusi in eroare)
- e pe prima pagina, are vizitatori care petrec mai mult timp pe site dar nu cumpara (fie sunt intr-o etapa de informare/evaluare, fie nu au bani)

Sa le luam pe rand.

1. Site-ul nu ajunge pe prima pagina: piata si concurenta pe Google.

Fiecare expresie folosita la cautare defineste o piata.

Cererea este reprezentata de persoanele ce folosesc la cautare expresia respectiva, si este concentrata pe primele pagini. Din ce in ce mai frecvent, daca nu gasesc ce vor pe prima pagina cei ce cauta schimba expresia de cautare.

Oferta consta in site-urile listate pe primele pagini. Forta concurentilor e data de calitatea optimizarii site-urilor acestora.

Intr-un proces de optimizare Google raportul marimea pietei / forta concurentei depinde de alegerea expresiei de cautare.

2. Site-ul e pe prima pagina dar nu e vizitat: limbajul clientilor.

Majoritatea detinatorilor unei afaceri cred ca stiu ce cuvinte si expresii ar putea folosi la cautare clientii lor. Dar rareori jargonul unei bresle coincide cu limbajul clientilor. Cei ce lucreaza in industria mobilei folosesc frecvent cuvantul "mobilier". Cumparatorii cauta pe Google "mobila".

Nu alege dupa ureche. O abordare corecta a acestui subiect impune etape de cercetare si testare.

3. Site-ul e pe prima pagina si are vizitatori, dar acestia pleaca imediat: intentia cautatorului.

E important sa intelegem ce vrea cautatorul. "Adidasi ieftini" poate fi o cautare de chinezarii pe cand "adidasi discount" o cautare de reduceri de preturi pentru produse de marca.

4. Site-ul e pe prima pagina si are vizitatori care petrec destul de mult timp pe site dar nu cumpara: pozitia cautatorului.

Expresia folosita la cautare indica pozitia cautatorului in cadrul procesului de cumparare. Acesta se poate gasi intr-o faza incipienta de cercetare a pietei ("bucatarii"), poate cauta ceva specific ("mobila bucatarii") sau si mai specific ("mobila bucatarii Italia"), sau poate face comparatii intre furnizorii unui produs deja ales ("bucatarii Arrital"). Daca optimizarea pentru "bucatarii" aduce multe vizite, optimizarea pentru "bucatarii Arrital" are sanse mai mari sa aduca vanzari imediate.

Vanzarile urmeaza de regula unor cautari ce folosesc expresii precise; cele mai multe cautari se fac insa pe termeni generali: "adidasi" poate insemna o cautare pentru comparatie si evaluari, pe cand "Nike Air Team Hustle" implica de regula o intentie de achizitie.
Ce ar mai trebui sa stii despre optimizare?

Procesul de optimizare Google este continuu iar rezultatele nu se vad imediat. Trebuie sa ai rabdare. Dar daca ti se cer bani inainte si ti se promit rezultate imediate, fugi.

Costurile sunt destul de mari. E preferabil sa incepi cu un numar mic de expresii. Dupa ce te-ai convins ca cei cu care lucrezi sunt competenti, mergi mai departe.
On-site si off-site

Procesul de optimizare Google are doua componente: on-site si off-site.

Optimizare Google on-site inseamna crearea sau refacerea site-ului asa cum il vrea Google: accesibil, structurat, focalizat:
- accesibil; paginile site-ului trebuie sa poata fi gasite de Google. Informatia de pe pagini trebuie sa fie in format text (textul inglobat in imagini sau in anumite insert-uri Flash nu este vizibil pentru Google).
- structurat; ierarhia paginilor dintr-un site si link-urile dintre ele influenteaza pozitia pe Google.
- focalizat; in viziunea Google, pentru a oferi informatie relevanta site-ul trebuie sa fie o colectie de pagini focalizate pe teme inguste, circumscrise temei site-ului.

Site-urile cu pagini intregi in Flash si animatii "destepte" nu sunt agreate nici de Google si nici de cei ce cauta informatii pentru a decide o achizitie. Pentru desene animate exista DVD-uri.

Site-ul trebuie sa se incarce repede, altfel vizitatorul trece la urmatorul de pe lista.

Exista si alte masuri de optimizare Google dar daca vrei sa ai succes site-ul tau trebuie sa contina informatie text, structurata si focalizata pe o tema.

Optimizare Google off-site inseamna obtinerea de link-uri de pe alte site-uri (preferabil cu aceeasi tema). Trebuie facuta controlat pentru a simula dezvoltarea naturala a structurilor de link-uri.

Pentru a-ti face o idee despre cat de puternica poate fi optimizarea off-site cauta cu Google "click here". Pe primul loc apare o pagina din site-ul companiei Adobe catre care indica milioane de link-uri; este pagina de unde se poate descarca gratuit programul Adobe Reader pentru vizualizarea documentelor pdf.

Evident ca Adobe nu si-a optimizat site-ul sau pagina respectiva pentru "click here". Prima pozitie in cautari e doar rezultatul linkurilor de pe Internet.

Procesul de optimizare Google este continuu. Pe de o parte se adauga continut, eventual se identifica noi expresii de cautare si se construiesc pagini optimizate pentru acele expresii, iar pe de alta parte se genereaza constant si controlat link-uri pentru a face fata concurentei in crestere.

Unii isi imagineaza ca optimizarea pentru Google e un fel de magie si ca trebuie sa ai acces la anumite secrete foarte bine pastrate. In realitate gandirea magica se reduce la cunoasterea si aplicarea unor principii de bun simt, si dincolo de asta nu e decat munca, foarte multa munca.

Cum arata un site optimizat?

Dupa ce a trecut printr-un proces corect de optimizare Google site-ul va contine informatie in format text, structurata si focalizata pe o tema.

Sa luam un exemplu ipotetic, un site pentru o agentie de turism (expresiile sunt inventate, aviz Amatorilor).

Sa presupunem ca in urma analizei expresiilor de cautare folosite de potentialii clienti am ales ca tema generala "excursii".

Vom optimiza pagina de start a site-ului pentru expresia "excursii". Link-urile de pe aceasta duc la pagini optimizate pentru "excursii munte", "excursii mare", "excursii Grecia", "excursii Turcia", etc.

Daca au link-uri intre ele paginile cu tema generala comuna (in acest caz "excursii") se sprijina reciproc in ascensiunea catre prima pagina Google.

Chiar daca exista numeroase cautari cu "circuite Europa", ar fi neproductiv sa adaugam o pagina optimizata pentru aceasta expresie. Locul ei este intr-un alt site cu tema "circuite".

Daca vrei sa ai succes concentreaza si structureaza informatia pe care o faci disponibila celorlalti prin site-ul tau web. Optimizeaza corect pentru Google si vei sfarsi prin a avea un site perfect pentru oameni!

Un proces de optimizare Google dureaza si costa. Cu toate acestea, daca a fost bine facut poate fi extrem de profitabil: aproape toti clientii cumpara de la primii listati. Unele statistici indica 60% din vanzari efectuate de primele trei site-uri listate si 80% din vanzari efectuate de site-urile de pe prima pagina.

Concentrarea pietei pe primele pagini de rezultate explica bugete anuale de 6 si 7 cifre pentru optimizare Google si linkuri sponsorizate Adwords in cazul marilor companii ce vand pe pietele bogate.

Promovare pe Google: AdWords & optimizare

Vrei sa alerge clientii dupa tine? Ajuta-i sa te gaseasca cu Google.

Vinzi bere? Traiasca meciurile. Vinzi detergenti? Traiasca telenovelele. Pentru unii publicitatea clasica e inca functionala. Pentru noi ceilalti exista Google.

Orice forma de promovare urmareste sa aduca oferta in atentia clientilor potentiali. De obicei prin publicitate.

Ca eficienta publicitatea clasica este insa in cadere libera. Prea multe companii, prea multe produse, prea multa publicitate. Nu mai suntem atenti.

Inaintea unei achizitii cautam cu Google. Ne informam si comparam. Cand ajungem in magazine stim deja ce vrem.

Google domina cautarea pe Internet. In SUA Google e folosit in proportie de 71,23%, Yahoo 14,63% si Bing 9,64% (volum de cautari in perioada 18 Ianuarie - 14 Februarie 2010, Hitwise).

In Romania peste 95% dintre cautari se fac cu Google.

Spre deosebire de publicitatea clasica, difuzata mai mult sau mai putin orbeste, promovarea pe Google seamana mai curand cu marketingul direct. De fapt e cea mai directa forma de marketing. Google dirijeaza catre site-uri vizitatori calificati, ce cauta in mod activ produsele sau serviciile respective.

Pentru a avea o sansa site-ul tau Internet trebuie sa fie listat pe prima pagina de rezultate. 97% dintre cautari se opresc undeva pe primele trei pagini iar conform celor mai noi statistici peste 88% nu trec niciodata de prima pagina. Google a devenit atat de performant incat utilizatorii se asteapta sa gaseasca ceea ce cauta printre primele rezultate - daca nu au gasit reiau cautarea folosind alta expresie.
Doua forme de promovare pe Google

Poti sa-ti promovezi site-ul pe Google prin:
- publicitate Google AdWords (legaturi sponsorizate) pe paginile de rezultate
- optimizarea site-ului pentru o pozitie cat mai buna pe lista de rezultate organice
Publicitate Google AdWords

"Legaturi sponsorizate", "Link-uri sponsorizate", "Publicitate Google AdWords" - mai multe denumiri pentru o forma revolutionara de publicitate, masurabila si cu rezultate imediate. Aceasta combinatie de caracteristici (raspunsul rapid la modificarea parametrilor si masurabilitatea) permite optimizarea campaniilor pentru a tinti cu precizie categoria de clienti la care doresti sa ajungi. In acelasi timp publicitatea Google AdWords e un instrument unic de cercetare pentru identificarea rapida de piete si nise de piata viabile.

AdWords mai poate fi folosit pentru stabilirea de relatii cu potentialii clienti sau chiar pentru branding.

Initierea unei campanii de publicitate Google AdWords se poate face extrem de rapid - daca ai un card bancar si macar o pagina de site (pagina de aterizare) poti avea vizitatori si vanzari in 15 minute!

Drept caracteristici se mai pot mentiona:
- decizi la ce cautari va fi afisat anuntul
- platesti doar cand cineva da click pe anuntul tau (pay-per-click)
- stabilesti pretul maxim pe care esti dispus sa-l platesti pentru un click. Pretul platit
efectiv depinde de pozitia pe pagina, de concurenta, de calitatea anuntului si a
paginii de aterizare
- nu se cere o plata minima; stabilesti bugetul zilnic iar la consumarea acestuia
anuntul nu mai este afisat
- poti directiona afisarea anunturilor catre anumite zone geografice
- poti planifica intervale orare si zile in care anunturile sa fie afisate sau nu
- multi alti parametrii ai campaniei pot fi monitorizati si modificati din mers
- campaniile pot fi pornite, suspendate, reluate sau oprite in cateva minute

Pentru a-ti face o idee, la nivelul de concurenta pe Google din Romania vei plati de cele mai multe ori pentru un click intre 0,3 Lei si 1 Leu, iar pe pietele extrem de concurentiale catre 5 Lei.

Google iti trimite vizitatori pre-calificati; daca ai ales corect cautarile la care sunt afisate anunturile si daca oferta ta este competitiva, poti considera (orientativ) ca faci o vanzare la fiecare 10 vizitatori. Evident, pentru produse foarte scumpe (sa spunem apartamente sau terenuri) aceasta evaluare nu mai e corecta.

AdWords este un instrument extraordinar pentru micii intreprinzatori. Imagineaza-ti ca ai cheltuit 300 de Euro pentru un mini-site si platesti pe parcursul unei luni publicitate pe Google (inclusiv administrarea campaniei) 700 de Euro, din care faci 100 de vanzari. Rezulta un cost per vanzare (in prima luna) de 10 Euro!

Iar daca tipul tau de afacere permite vanzari repetate catre acelasi client, rezultatul e chiar senzational: 10 Euro pentru achizitia unui client?

Sa o luam si altfel. Unde poti initia o campanie de publicitate care sa-ti aduca vanzari imediate si consistente cu 1000 de Euro? In afara de Google, poate doar pe Marte!

Nici o alta forma de publicitate nu este atat de eficienta si de accesibila.
Optimizare Google

Internetul ca si concurenta pe Google sunt intr-o crestere accelerata. Acesta este unul din motivele pentru care optimizarea unui site nu este o actiune punctuala ci un proces continuu:
- site-ul este creat sau refacut in jurul unor expresii de cautare generale, de volum
- se identifica expresii de cautare specifice cu factori mari de conversie
vizitatori / clienti
- site-ul este extins cu pagini optimizate pentru acestea
- se genereaza link-uri de pe alte site-uri catre site-ul optimizat (optimizare off-site)
- se extinde site-ul pentru mentinerea pozitiei pe Google

Optimizarea este o activitate costisitoare dar cu o miza enorma: din mii si mii de site-uri concurente singurele care beneficiaza de trafic de pe Google sunt doar cele listate pe primele pagini.

Cele doua forme de promovare Google trebuie folosite simultan. AdWords arata rapid care sunt pietele interesante si pentru ce cautari trebuie optimizat site-ul. Tot AdWords genereaza vizite pe site pornind de la mii de expresii de cautare diferite dar folosite fiecare in parte relativ rar. Site-ul optimizat corect e listat pe prima pagina Google in cazul unui numar limitat de expresii de cautare folosite frecvent.

Cea mai frecventa eroare de strategie e optimizarea site-ului pentru expresii banuite a genera trafic. Pe de o parte exista riscul unei aprecieri gresite, pe de alta parte nu intotdeauna traficul ridicat aduce si vanzari. E preferabil sa-l optimizezi pentru expresiile folosite de cei ce cumpara chiar daca traficul pare mic.

Nu le poti afla decat cu AdWords.

Daca incepi cu optimizarea site-ului risti sa pierzi bani si foarte mult timp. Doua saptamani in care realizezi site-ul (sau modifici un site existent) si cam trei luni pana ajunge pe prima pagina la cautarea respectiva - daca a fost optimizat corect. Apoi urmeaza surpriza - nu cauta nimeni sau nu cumpara nimeni. Momentul in care cei mai multi "entuziasti" renunta.

Un profesionist incepe cu o cercetare folosind AdWords. Cam intr-o luna se vede clar daca piata e suficient de mare si ce expresii de cautare aduc bani. Timp in care vinzi! Iar dupa cateva luni site-ul optimizat pentru expresia (expresiile) folosite de clientii tai e listat de Google pe prima pagina. Ai o afacere!

Optimizarea fara o cercetare prealabila cu AdWords e curata loterie.

Inca un argument daca esti cumva tentat sa iei in calcul doar optimizarea site-ului: Fara AdWords poti sa pierzi chiar si trei sferturi din piata! Chiar daca ai un site perfect optimizat nu poti cuprinde toate expresiile de cautare pe care le folosesc potentialii tai clienti!

Site-ul trebuie apoi sa converteasca vizitele in vanzari, iar aici copywriting-ul e la loc de cinste. Designul e pe locul doi; asa cum vanzarea se face prin vorbe, marketingul se bazeaza pe textul scris. Nu degeaba cei mai buni copywriteri in marketingul direct castiga milioane de dolari anual.

O alta functie importanta si deseori neglijata a site-ului este sa educe vizitatorii, usurand activitatea serviciului de vanzari. Textul site-ului filtreaza clientii lasandu-i doar pe cei care te intereseaza. Cand telefonul suna clientul potential stie cu precizie ce vinzi si isi doreste produsul sau serviciul tau. Nu mai trebuie decat sa-i faci o oferta irezistibila!

Daca nu mai alergi dupa clienti te poti concentra pe vanzarea propriu-zisa si pe o mai buna servire a celor existenti.

"Automatizarea" gasirii de noi clienti ofera afacerii stabilitate si eficienta.

Promovare site

Afla ce fel de promovare e mai potrivita pentru site-ul tau

Te-ai intrebat vreodata cum ajung vizitatorii pe site-ul tau?
Sunt doar trei raspunsuri posibile:
- tastand direct adresa lui
- urmand un link dintr-un email / document electronic stocat offline
- urmand un link de pe alt site Internet

1. Ai vizitatori care tasteaza direct adresa site-ului tau daca ai reusit sa construiesti un brand. Si nu e deloc usor sa bagi un nume in mintile oamenilor. Iti trebuie timp, bani si o viziune strategica corecta.

Din zece persoane care cunosc adresa unui site, noua o vor introduce in campul de cautare al lui Google si nu in campul de adrese al browserului!

2. Email-ul functioneaza (uneori) cand promovezi noutati

Pentru noutati nu exista o piata; o creezi chiar tu. Iar incercarea de a promova ceva ce nu se cauta poate fi extrem de frustranta.

Avantajul email-ului este costul foarte mic, insa orice cost care nu produce efecte e de fapt o pierdere. Introducerea noutatilor este apanajul firmelor mari, care isi sacrifica o parte din profit pentru a testa noi directii de dezvoltare.

Pentru micul intreprinzator care nu are zeci de angajati pierderea de timp poate fi chiar mai grava decat pierderea unei mici sume de bani. Cand vor sa promoveze noutati, noua intreprinzatori din zece esueaza. Esti chiar atat de curajos?

Poti folosi email-ul si cand ai o abordare noua a unei probleme vechi. Retine:

email-ul e bun doar pentru prezentarea noutatilor

Daca nu ai noutati de comunicat folosirea email-ului pentru promovarea site-ului e ineficienta si polueaza. Toti uram spam-ul. Ce tie nu-ti place...

3. Link-urile de pe alte site-uri iti pot trimite vizitatori calificati, filtrati in prealabil de site-urile respective. Dar...

Nu iti serveste la nimic sa ai un link pe un site al carui subiect nu are legatura cu subiectul site-ului tau. In cel mai bun caz vei avea vizitatori ce pleaca imediat. Iar daca te gandesti la optimizarea off-site pentru Google, afla ca nici Google nu pune prea mult pret pe acest tip de link-uri.

Site-urile care-ti pot trimite vizitatori calificati sunt cele cu informatii de aceeasi natura, cele cu informatii complementare, directoarele de link-uri (daca link-ul tau apare in categoria potrivita) si motoarele de cautare, in special Google (folosit in Romania in peste 95% din cautari).

Google furnizeaza trafic de cea mai buna calitate site-urilor pentru ca procesul de calificare al vizitatorilor este foarte direct: interogarea de cautare. Legaturile sponsorizate Google sunt ideale pentru a identifica cuvintele-cheie in jurul carora trebuie sa graviteze site-ul tau pentru a-si atinge scopul.

***

Ai vazut mai sus ce surse de trafic exista. Sunt trei categorii; ce merita sa folosesti pentru a-ti aduce vizitatori pe site depinde insa de natura afacerii tale. Iata in continuare detalii despre modurile corespunzatoare de promovare:

Promovare site off-line

De cele mai multe ori e ineficienta. Cine tine minte o adresa de site? Tu cate stii?

Ti-a venit in minte un nume de brand? E cu totul altceva. Daca te cheama Mobexpert cei interesati iti vor gasi site-ul si fara ca acesta sa fie promovat in mod special. Mai trebuie doar sa-ti permiti sa cheltuiesti milioane de dolari pe branding si sa ai cativa ani la dispozitie.

Chiar daca ai un brand cunoscut, site-ul tau va fi gasit cel mai frecvent prin cautare cu Google dupa numele de brand, si nu prin introducerea adresei in browser. Oamenii sunt mai obisnuiti sa scrie in campul de cautare al lui Google!

Foloseste orice ocazie pentru promovare in afara Internet-ului, daca nu costa. Iar daca platesti deja publicitate pentru afacerea ta, nu te costa nimic in plus sa-ti promovezi si site-ul. Fa-o!

Afiseaza-i adresa in anunturile publicitare, in articolele din presa, in pliante, pe panouri si banner-e, pe masini, pe cartile de vizita. Intotdeauna asociaza adresei o descriere de cateva cuvinte!
Promovare site prin email

Include in orice email trimis un link si o descriere.

Inca o data, nu trimite email-uri nesolicitate decat in situatia in care ai un produs sau un serviciu nou pentru care inca nu exista cerere. Cand exista cerere pe Internet promovarea pe Google este cea mai buna promovare.

Cand trimiti email-uri nesolicitate scoate in evidenta, inca de la Subiect, elementul de noutate. Redacteaza-l cat mai scurt, subliniaza beneficiile si indeamna cititorul sa viziteze site-ul pentru mai multe informatii. Nu incarca email-ul cu imagini care se incarca greu.

Nu trimite email-uri nesolicitate decat pe adrese publice. Astfel micsorezi riscul de a fi dat in judecata. Include un link functional de dezabonare. Include informatii complete despre companie, dupa cum prevede legea; vei castiga si in credibilitate.

Cand trimiti emailuri nesolicitate in mod repetat la aceleasi adrese pastreaza un interval de cateva saptamani intre expeditii si asigura-te ca ai un mecanism functional de excludere din baza de date a celor care au cerut aceasta.
Promovare site prin link-uri

Foloseste cu prioritate link-uri text; in jurul bannerelor s-a dezvoltat un puternic fenomen de respingere.

Cazul ideal de promovare: site-ul tau sa fie legat de site-uri cu aceeasi tema. Astfel poti beneficia de trafic calificat (vizitatori interesati de subiectul prezentat).

Poti inscrie site-ul in directoarele gratuite existente pe web. Nu accepta insa link-uri reciproce. Se folosesc de tine si de altii ca tine pentru propria promovare. Daca traficul site-ului tau este redus poti ajunge sa pierzi aproape toti vizitatorii.

Cand te inscrii in directoare alege corect categoria; o vecinatate potrivita iti va ajuta si la o mai buna pozitionare pe Google.

Fa schimb de link-uri cu site-urile ce ofera produse sau servicii complementare celor oferite de tine.

Fa schimb de link-uri cu distribuitorii si cu furnizorii tai.

Scrie articole legate de domeniul tau de expertiza si ofera-le gratuit pentru a fi postate pe alte site-uri. Asigura-te ca includ un link valid catre site-ul tau si o scurta descriere. Permite copierea lor cu conditia pastrarii link-ului.

Atunci cand ai noutati scrie scurte comunicate de presa si trimite-le pe adresele de e-mail ale redactorilor diverselor publicatii care au versiuni on-line. Scrie-le in asa fel incat sa poata fi postate direct, fara adaptare. Evident, include link-ul si descrierea.

Posteaza in forum-uri care iti permit inserarea unui link sau macar mentionarea adresei site-ului. Ai grija sa nu fii off-topic.

Plateste pentru ca link-ul catre site-ul tau sa apara pe site-urile celor pe care ii consideri autoritati sau specialisti in domeniul tau.

Pe langa traficul direct adus de link-uri, cantitatea si relevanta acestora sunt factori importanti in algoritmul folosit de Google la evaluarea unui site si la stabilirea pozitiei in listele de rezultate.

Promovare Google (publicitate pe Google prin legaturi sponsorizate si optimizarea site-ului la cautare). Promovarea pe Google furnizeaza trafic extrem de calificat - vizitatori ce cauta in mod activ informatii specifice. Acestia sunt cei mai susceptibili sa cumpere.

In Romania peste 95% dintre cautari se fac cu Google; de aceea folosesc termenul "promovare Google" si nu "promovare pe motoarele de cautare", la modul general.

Exista doua tehnici de promovare pe Google: legaturile sponsorizate AdWords (pay-per-click) si optimizarea site-ului la cautare pentru o pozitie cat mai buna pe listele de rezultate naturale (organice). Cele doua tehnici sunt complementare, intr-o campanie de promovare corect realizata actionand pe segmente de piata distincte.

Campania de promovare trebuie sa inceapa cu legaturile sponsorizate, pentru ca acestea permit identificarea precisa a cuvintelor-cheie pentru care se va optimiza site-ul.

Legaturile sponsorizate Google AdWords se platesc catre Google (per click) iar administrarea lor e o activitate complexa pe care vei prefera sa o lasi specialistilor. Listarea naturala (organica) nu presupune plati catre Google, dar comporta un cost initial pentru optimizarea site-ului, mare, si un cost de mentenanta lunar, mic.

Listarea prin legaturi sponsorizate e practic imediata si dureaza cat timp esti dispus sa platesti; rezultatele unui proces de optimizare Google pot incepe sa se vada dupa cateva luni, dar daca optimizarea a fost bine facuta se poate obtine o pozitie buna pentru perioade de ani.

In cazul legaturilor sponsorizate pozitia pe lista de rezultate depinde de mai multi factori. O pozitie buna se poate obtine platind per click mai mult decat concurenta (dar profitabilitatea poate fi pusa sub semnul intrebarii), adaptand mai bine anuntul si pagina de aterizare la interogarea de cautare, alegand cuvintele-cheie cu concurenta redusa.

In medie 70% dintre utilizatorii Google aleg rezultate din listarea naturala. Aceasta nu spune insa nimic despre intentia de cumparare; cand vor sa cumpere, cautatorii se exprima specific (prin interogarea de cautare). Un titlu specific atrage si vinde, iar legaturile sponsorizate sunt mijlocul ideal de a dirija cumparatorii catre site-ul tau.
Concluzii:

Alege sa faci promovare site-ului prin email atunci cand NU exista cerere pe Internet pentru categoria de produse sau servicii oferite de tine.

Cand exista cerere alege sa faci promovare Google. Vrei rezultate imediate? Foloseste legaturile sponsorizate. Vrei promovare de durata? Foloseste simultan legaturi sponsorizate pentru expresiile specifice cu volum mic de cautari (dar extrem de numeroase) si optimizarea site-ului pentru acele cateva expresii care inregistreaza volume mari de cautari.

cum sa aduci vizitatori pe site

Sunt 3 mari motoare de cautare pe internet ,primul (pe la noi) ar fi google,al doilea yahoo si pe urma bing.Poate ati auzit de Google Webmaster Tools poate nu ,mai jos o sa va spun ce trebuie sa faceti pentru a ajunge pe o pozitie cat mai buna a site ului dumneavoastra in motoarele de cautare.Prima data motorul de cautare trebuie sa va verifice site-ul(sa demonstrati ca sunteti proprietaru site-ului),daca aveti un blog pe wordpress o faceti in felul urmator :
Pentru o situare mai buna în motoarele de căutare,intrați la Panoul de control,Unelte,și faceți următoarele setări.

Susţine
Traffic
Instrumente pentru webmasteri
Continut

* Google Webmaster Tools
* Yahoo Site Explorer
* Bing Webmaster Centrul de

Corelate

* Conținut recomandat
* Tag-uri globale
* Motoare de căutare
* Sitemap-uri
* Statistici
* WordPress.com Search

Daca aveti un site sau un blog pe un subdomeniu sau domeniu se face in felul urmator :
Google Webmaster Tools

1. Conectaţi-vă la https: / / www.google.com/webmasters/tools/ cu contul dvs. Google.
2. Introduceţi URL-ul blog-ul dvs. şi faceţi clic pe Adăugaţi site.
3. Veţi fi prezentate cu mai multe metode de verificare. Alege Meta Tag.
4. Copiaţi eticheta meta, care arată ceva de genul
name=’google-site-verification’
5. Lăsaţi pagina de verificare a deschis şi du-te la tabloul de bord blog-ul dvs..
6. Deschide pagina Instrumente şi inseraţi codul în câmpul corespunzător.
7. Faceţi clic pe Salvaţi Modificările.
8. Du-te înapoi la pagina de verificare şi faceţi clic pe Verificare.
Yahoo Site Explorer

1. Conectaţi-vă la https: / / siteexplorer.search.yahoo.com / cu contul dvs. de Yahoo.
2. Introduceţi URL-ul blog-ul dvs. şi faceţi clic pe Adăugaţi site-ului meu.
3. Veţi fi prezentate cu mai multe metode de autentificare. Alege Prin adăugarea o etichetă META la pagina mea initiala ..
4. Copiaţi eticheta meta, care arată ceva de genul
name=’y_key’
5. Lăsaţi pagina de verificare a deschis şi du-te la tabloul de bord blog-ul dvs..
6. Deschide pagina Instrumente şi inseraţi codul în câmpul corespunzător.
7. Faceţi clic pe Salvaţi Modificările.
8. Du-te înapoi la pagina de verificare şi faceţi clic pe Gata pentru autentificarea.

Notă: Se poate dura până la 24 de ore pentru site-ul dvs. pentru a fi autentificat.
Bing Webmaster Centrul

1. Intraţi în http://www.bing.com/webmaster cu Live ta! cont.
2. Faceţi clic pe Adăugaţi un site-ului.
3. Introduceţi URL-ul blog-ul dvs. şi faceţi clic pe Trimiteţi.
4. Copiaţi eticheta meta din zona de text în partea de jos. Se pare ceva de genul
name=’msvalidate.01′
5. Lăsaţi pagina de verificare a deschis şi du-te la tabloul de bord blog-ul dvs..
6. Deschide pagina Instrumente şi inseraţi codul în câmpul corespunzător.
7. Faceţi clic pe Salvaţi Modificările.
8. Du-te înapoi la pagina de verificare şi faceţi clic pe Revenire la lista de site-ului.





Harti Online Bucuresti, Harta Online, Ratb, Metrou, Judetele Romaniei

Beata morta

Inca una de la rusi

Era mai tare daca era base cu boc

Duster

MASINA SOLICITATA. Noul SUV Dacia s-a lansat pe piata din Romania. Dealerii preiau deja comenzi pentru Duster, 80% dintre cele procesate fiind pentru versiunea de top, Laureat, care are un pret de 15.600 euro. "Am primit in fiecare zi comenzi pentru noul model Duster, iar o surpriza placuta a fost faptul ca 80% dintre acestea sunt pentru masinile cu dotari. Oamenii nu cumpara Duster doar pentru off-road, ci pentru placere. Cand alegi anumite optiuni, inseamna ca vrei sa te simti bine nu sa mergi in teren accidentat", a spus Fabrice Cambolive, directorul comercial al Dacia.

Culoarea preferata de romani pentru Duster este maro caju, avand circa 40% din totalul comenzilor. De asemenea, 20% dintre romani aleg tapiteria din piele .

In prezent, cererea pentru modelele 4x4 este mai mare decat cea pentru 4x2, insa Dacia se astepta ca in viitor acestea sa ajunga la acelasi nivel. Duster a fost comandat intr-un procent egal cu motorizari pe benzina si diesel, insa majoritatea comenzilor facute de romani pentru diesel sunt pentru motorizarea cea mai puternica, de 110 CP.

Potrivit lui Cambolive, "in Romania, 60% din clientii care cumpara o masina, cumpara un autoturism pentru prima data, sau ca a doua masina. Duster ar putea atrage si persoanele care obisnuiesc sa cumpere masini straine la mana a doua." Cambolive a mentionat ca Dacia nu si-a fixat o tinta de vanzari in Romania, deoarece asteapta rezultatele campaniei de promovare.

Masina are un pret de pornire in Romania de 10.500 euro, inclusiv TVA, pentru varianta 4×2, iar versiunea de baza cu tractiune 4×4 pleaca de la 12.500 euro, inclusiv TVA.

In premiera pentru un automobil Dacia, Duster dispune de suspensie independenta pe rotile din spate (la variantele 4×4) si de tapiterie din piele ca optional pe versiunile superioare de echipare. Duster a fost dezvaluit fizic in premiera mondiala pe 2 martie, in cadrul Salonului Auto de la Geneva.
Sursa:infomm.ro

Radare la baia mare

Vesti rele pentru soferii vitezomani, pentru ca de miercuri, 24 martie, pe drumurile din Maramures vor circula noua masini echipate cu radare „invizibile”. Noile aparate vor da reale batai de cap soferilor deoarece sunt actionate doar in momentul in care politistul constata o abatere, astfel ca detectoarele nu le vor putea depista inainte de a fi pornite.

Noua autoturisme Dacia Logan echipate cu aparate radar „invizibile” ajung maine in judetul Maramures. Acestea vor fi folosite atat in Baia Mare, cat si in alte cateva localitati din judet.

Noile aparate radar sunt ultraperformante si vor putea stoca pana la 60 de ore de imagini inregistrate direct pe hard disk, si nu pe suport magnetic ca si pana acum. De asemenea, acestea vor putea functiona in conditii de temperatura foarte scazuta ori foarte ridicata, fara a fi afectata calitatea inregistrarii. Marja de functionare a acestora este cuprinsa intre minus 30 de grade Celsius si 50 de grade Celsius si pot fi folosite si pe timp de noapte.

Aparatele sunt supranumite „invizibile” deoarece pot fi pornite doar in momentul in care este constatata o abatere, astfel ca nu pot fi detectate de antiradare in timpul in care sunt setate pe functia „stand by”.
Sursa:emaramures.ro

Paznic la WC(pisetoare)

Acuma nu stiu o fi poza din rusia sau nu dar cel din dreapta cam are fata de rus :)

Vevo

Probabil uni dintre voi ati auzit de VEVO dar putini stiu ca 85% din videoclipurile originale de pe youtube au fost mutate pe Vevo.com ,pana aici totul este ok site-ul arata bine fara multe reclame ,videoclipuriele se vad si se aud forte bine ,de anul acesta am inteles ca vor in format HD(720p/1080p),singura problema la noi la romani e ca traim in romania unde rata de piraterie este forte mare si din pacate nu avem acces la vevo.com

breakdance

Forte tare poza,va las pe voi sa comentati

De la rusi

Tot cautand clipuri funny sa le pun pe 220.ro am gasit o multime de site-uri cu clipuri si poze funny,uitanduma la cateva sute poate mi de filmulete si poze in ultimele luni am ajuns la concluzia ca rusi sunt ceimai buni la domeniul acesta si am inceput sa caut site-uri rusesti ...si am gasit ,se numeste kaifolog.ru aici sunt si filme dar sunt foarte multe poze de prin Rusia si de prin alte parti.m-am gandit sa nu le tin doar pentru mine si am facut o categorie (De la rusi) numai cu poze si filme de genu asta .Daca mai stiti si voi ceva site-uri puteti sa le postati mai jos ,dar fara cele pe care le stim toti :youtube,triluliu,peteava,220.ro,vplay.

Farmville


Cel mai popular joc de pe facebook aduce sute de milioane de dolari creatorilor sai prin transformarea banilor reali in bani virtuali
Binecunoscutul joc Farmville are peste 60 de milioane de utilizatori,odata intrat in joc ti se da o bucata de pamant pe care ai posibilitatea sa cultivi legume,fructe,pomi fructiferi,cresti animale si cu cat avansezi in joc poti sa-ti maresti ferma ,iti cumperi utilaje si iti faci casa(e).Cei de la Zynga au spus ca in Farmville exista 40 de milioane de ferme virtuale ,de 20 de ori mai multe decat cele din Sua :).
Daca ai ceva in cap si tratezi jocul ca pe un simplu joc totul este ok ,pentru ca in joc ai posibilitatea sa-ti maresti ferma mai repede ,binenteles trebuie sa scoti ceva bani din buzunar .Michael Arrington, fondatorul TechCrunch, critică producătorul Zynga spunând că încurajează utilizatorii să cheltuiască bani reali pe bani virtuali (farm cash).Problema este ca transferul se poate face de pe telefon iar cei mai usor de fraierit sunt minorii.Cei de la facebook au spus ca verifica toate conturile si la cei sub 14 ani li se sterge contul(de parca daca am 13 ani nu pot sa spun ca am 16).
Eu unul am intrat de curiozitate si acum sunt la level 17 :)) ,da am ramas dar nu am bagat nici un ban in joc si nici nu o sa bag ,am jucat si triburile pana nu mai aveam timp de alceva dar nu bag nici un leu in asa ceva .

Categorii sub forma de nori pe blogspot

Pe 23 august Blogger a implinit 10 ani de cand s-a lansat. Cu aceasta ocazie au anuntat ca vor introduce o serie de noi optiuni pe blog.

Prima este chiar aceasta. Categorii sub forma de Tag Clouds. Acum nu mai trebuie sa alergam dupa diferite coduri, create de alte persoane, pentru a avea aceasta optiune pe blog. O putem face doar cu cateva clicuri din setarile Etichetelor. Pe langa faptul ca putem afisa categoriile sub forma de Nori, acum avem si optiunea de a selecta ce categorii sa afisam.

Acum fereastra pentru adaugarea etichetelor arata asa:



Daca vreti sa afisati etichetele sub forma de Tag Cloud nu trebuie decat sa bifati optiunea "Nori" si apoi sa Salvati. Categoriile vor deveni Tag Cloud.
Daca cumva nu merge, incercati sa eliminati etichetele si apoi sa le adaugati din nou, selectand de la inceput optiunea Nori.
Daca vreti sa selectati ce etichete sa apara, bifati optiunea Etichete selectate si apoi dati clic pe editati.



In fereastra nou deschisa bifati si debifati etichtele dupa cum vreti sa apara, apoi dati clic pe Terminat.



Nu va mai ramane decat sa Salvitati si gata, ati terminat.

Adbrite-advertiser

Foarte bun pentru monetizare blog
Castiga bani online cu Adbrite
Adbrite este un advertiser foarte cunoscut care accepta in sistem website-uri romanesti.

Tipul de reclame afisate sunt cele platite la 1000 de afisari, reclame platite la mia de impresii afisate. De curand a introdus si plata pentru fiecare click pe o reclama afisata. Costul pe reclame este adesea mai ridicat ca in Google Adsense.

Tipul de reclame sunt link-uri senzitive in context, reclame text, reclame imagine si reclame interstitiale (foarte bine platite la click (CPC))

Nu uita, sumele incep sa creasca in timp, si sunt influentate de tipul de vizitatori, locatia si dimensiunea bannerului. Acestia trimit plata prin intermediul unui cec valid in cadrul oricarei banci din Romania.

Nu va panicati, reclamele pe Adbrite nu apar imediat dupa ce s-a inserat codul in pagina. Recomand inserarea unui cod de backup, care apare in locul reclamei text. Cu timpul vor aparea iar veniturile sunt consistente.

Cum se foloseste AdBrite:

- Generati o zona cu dimensiunea dorita, setati multe cuvinte cheie specifice site-ului, in limba engleza, si in zona de back-up inserati cod Adsense sau AdClick.



Nota:
Pentru a genera venituri online cu AdBrite, trebuie sa inserati in cadrul sectiunii ce descrie zona urmatoarele cuvinte cheie pentru a afisa reclame ok. FOlositi cu incredere urmatoarele: sport, tv, music, loans, money, cars, card, bank, television, news, info, lol, entertainment, vacation, online, widgets, mobile, phone, cool, adbrite, ad, banking, fast, ship, check, bucks, US, international . Daca mai aveti cateva idei, postati-le ca si comentarii.

Black Label Ads, by AdBrite
AdBrite este folosit pentru website-uri ce respecta politicile lor (non-adult).

AdBrite a lansat o platforma de advertising destinata website-urilor porno, adulte. Pentru a folosi platforma BlackLabelAds puteti sa va logati cu contul curent de AdBrite. Cu contul de BlackLabelAds va puteti loga in cadrul AdBrite.

Veniturile obtinute din BlackLabelAds si AdBrite sunt afisate per total in functie de raportul afisat.

Afilieri

Afilierea este unul dintre subiectele relativ noi in Romania, ignorat de-a lungul timpului. Un program bine organizat de afiliere, in care se ofera un procentaj mare de profit pentru afiliati poate sa aduca rezultate incredibile.Un astfel de program este ENKAS SRL ,ca si alte site uri de gen din romania (care o sa le prezint cu timpul ) ENKAS SRL (unde se pot inscrie atat publisherii – bloggerii, cat si advertiserii – firmele),acesta are mai multe firme inscrise cat si majoritatea bloggerilor s-au persoanele care au un site si vor sa faca bani cu el.Se pare ca in ultimul timp pe la noi s-ar face mai multi bani din afilieri decat din google adsense deoarece la google sunt multe reclame din romania care se pare ca platesc foarte slab ,din acest motiv nici cei de la google nu-si permit sa plateasca bine.

Blogger themes and templates for free

Pentru aceia dintre voi care folosesc Blogspot.com pentru blog, exista solutia modificarii temei. Aceste teme pot fi usor modificate prin intrarea in meniul de administrare din Blogspot-Aspect-Editati html. In aceasta pagina se incarca fisierul tip .xml ales ca tema. Simplu, nu? Acum, problema care se pune este alegerea unei teme cat mai frumoase. Exista in acest sens, pe internet o serie de teme gratuite pentru blogger. Puteti intra pe o multime de site precum:
-deluxetemplates.net
-templates.arcsin.se
-blogcrowds.com
-btemplates
-finalsense.com
-freetemplates.blogspot.com

Filelist

Filelist este un tracker romanesc ,un fel de "the pirate bay" al romanilor,problema e ca pe acest site nu poti sa intri doar daca platesti (asa e la romani)sau te invita cineva.Daca cineva poate da invitati si vrea sa faca un bine sa anunte aici pentru ca sigur sunt multi care asteapta sa intre pe site.
Va aduc la cunostinta ca mai exista si alte trackere romanesti iar unul foarte bun ar fi http://www.bitshock.org dar cred ca si acolo acum nu se poate decat cu invitatie .Pentru cei care nu vor sa astepte pana o sa primesca o invitatie va reamintesc ca mai exista si thepiratebay,care am inteles ca ar fi cel mai tare tracker in ultimul timp.
Daca vrei si tu invitatie spune aici.