Chat cu Sorinelo

Ce sunt backlink-urile?

Backlink-urile sint legaturi de pe alte site-uri sau pagini trimise catre o pagina sau catre domeniul principal. Poate explicatia asta nu e prea ok, backlink-urile sustin un site la cautarile pe motoarele de cautare.

In mod normal, intentia principala nu e iesirea la cautari, ci referinta catre un site sau o pagina a unui site. Cu cat un site sau o pagina are mai multe backlink-uri cu atat autoritatea si relevanta unui site sau a unei pagini web creste in comparatie cu alte pagini sau site-uri asemanatoare.

Backlink-urile se pot crea natural, organic …adica legaturile catre propriul site sau propria pagina sint date datorita relevantei continutului sau pentru ca se face referire catre un continut relevant.

O alta metoda de a crea backlink-uri e cea intentionata, voita. Inscrierile in directoare, schimbul de link-uri, cumpararea de link-uri din recenzii, comunitatile sociale si colaborative sint ale metode de a consturi link-uri catre un site.

Valoarea unui link e data de anchor text (cuvantul cheie care trimite link-ul catre o pagina sau un site), varsta link-ului, tipul link-ului (imagine sau text), textul ce inconjoara acel link si relevanta fata de pagina catre care se face trimitere, numarul de link-uri care ies dintr-o pagina, reprocitatea link-urilor, etc.

Numarul de backlink-uri care recomanda un site sau o pagina, e un alt factor important pentru a iesi la cautari. Pe langa factorii enumerati anteriori, numarul de backlink-uri influenteaza pozitionarile la cautari.

Calitatea unui backlink e, nu in ultimul rand, un factor important. Ziceam anterior ca numarul de backlink-uri e un factor important, dar daca numarul IBL-urilor sint de slaba calitate, atunci acest numar e aproape irelevant. IBL-urile trebuie sa fie de calitate, calitatea nu e data doar de Page Rank, ci de vechimea, autoritatea sau popularitatea unui site. Page Rank-ul e o nota (oarecare) ce estimeaza calitativ un site, dar pana la urma nu el determina calitatea efectiva.
Sursa:krumel.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu