Chat cu Sorinelo

10 pluginuri wordpress

O listă de 10 pluginuri wordpress esenţiale pentru orice blog. De la o mai bună accesibilitate a administratorului blogului până la o mai uşoară navigare a cititorului, pluginurile vă fac munca mai uşoară, scutindu-vă de un efort în plus. Într-un viitor articol vom prezenta o serie de opţiuni ce pot înlocui pluginurile cu nişte simple coduri. Dacă aveţi şi alte recomandări de pluginuri ce le consideraţi esenţiale sau aţi întâmpinat o problemă la unul dintre ele, lăsaţi un comentariu la acest articol şi vom veni în întâmpinarea dumneavoastră.

1. Google XML Sitemaps

Acest plugin generează automat un XML-Sitemap pentru blogul dumneavoastră, putând fi remarcat de Google, Yahoo, MSN Search şi Ask.com. Nu trebuie să vă faceţi prea multe griji, deoarece Google XML Sitemaps, pe lângă faptul că notifică motoarele de căutare de schimbările făcute prin ping, calculează automat prioritatea pentru fiecare articol, în funcţie de numărul de comentarii lăsate. Pluginul permite opţiunea de a schimba frecvenţa şi prioritatea anumitor pagini.

Trebuie doar să îl activaţi, iar apoi, din XML-Sitemap puteţi să vă construiţi/reconstruiţi sitemap-ul. Nu uitaţi să verificaţi şi permsiunea fişierelor, pentru ca operaţiunea să delureze în mod corect.
2. All in SEO Pack

All in SEO Pack este cel mai important şi mai folosit plugin SEO. Cu ajutorul acestuia puteţi să vă configuraţi structura titlului pentru o pagină, un articol, un tag, o arhivă, un rezultat al căutării, etc. Este extrem de uşor de folosit şi este esenţial pentru mulţi bloggeri, mai ales pentru cei la început. Puteţi să configuraţi atât titlul şi descrierea blogului, cât şi “cuvintele ce îl definesc” (keywords).
3. Wordpress Database Backup

Backup-ul bazei de date este esenţial pentru fiecare blog. Dacă am făcut o greşeală sau s-a întâmplat ceva şi nu avem o rezervă, o întreagă muncă dispare instant. Pentru toţi e plictisitor să facem în fiecare zi un backup manual. Acest plugin face totul automat. Trebuie doar să setezi cât de des vrei să fie făcut backup-ul şi prin ce opţiune. Poţi să îl primeşti pe mail, pe server sau pe calculator, la diferite intervale (o dată pe oră, de două ori pe zi, o dată pe zi sau o dată pe lună).
4. RSS Footer

Nu putem scăpa de tot felul de sisteme ce copiază automat articolele de pe blogurile noastre, dar măcar ne putem proteja copyright-ul. RSS Footer adaugă o linie la începutul sau la sfârşitul fiecărui articol, evidenţiind drepturile autorului şi oferind un link către titlul postului.
5. Contact Form 7

O pagină de contact pe blogul nostru este esenţială. Contact Form 7 creează un formular cu multe facilităţi, asemenea paginii noastre de contact. Pluginul are mai multe facilităţi, de la uploadul de fişiere până diverse metode de a bloca mailurile automate (Captcha, Checkboxes, Quiz şi Acceptance). Este uşor de configurat şi formularul poate fi creat după placul fiecăruia.
6. WP-PageNavi

WP-PageNavi face mai uşoară navigarea pe blogul vostru, înlocuind link-urile “Next Page / Previous Page” cu butoane ce reprezintă numărul paginilor. Esenţial pentru vizitatori şi uşor de configurat pentru adiministratori.

Alternativă: WP Page Numbers
7. WP Ajax Edit Comments

Dacă un vizitator a greşit ceva în comentariul lăsat pe blogul vostru sau a uitat să mai spună un lucru, acest plugin permite editarea lui, într-un anumit interval de timp (setat de dvs).

Alternativă: Edit Comments
8. Subscribe to Comments

Un articol a stârnit o discuţie ce îl interesează pe un cititor, însă pentru acesta este plictisitor să intre în fiecare zi pentru a vedea ce e nou? Subscribe to Comments permite oricărei persoane să se aboneze la comentariile unui articol, prin e-mail. Abonatul poate să îşi modifice notificările sau să se dezaboneze la diferite posturi.
9. Yet Another Related Posts Plugin

Cu Yet Another Related Posts Plugin scoatem în evidenţă articolele asemănătoare celui ce este citit, printr-un sistem ce ia în considerare (cu o importanţă setată de dvs) titlul, paragrafele, tag-urile şi categoria celorlalte posturi. Afişează un maxim de număr setat de dvs, iar când niciun articol nu a fost găsit asemănător este afişat un mesaj ales tot de dvs.

Alternativă: WordPress Related Posts
10. Simple Tags

Simple Tags este cel mai simplu şi mai util plugin pentru administrarea tag-urilor, având o serie de facilităţi interesante: adăugarea automată de anumite tag-uri după nişte cuvinte cheie din articole, sugestie de tag-uri, cât şi o mai bună afişare a acestora la scrierea unui articol.


Articolul este preluat de pe www.blog18.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu